Tuntikuvaukset

Ikäsuositus tunneillemme on vähintään 14 v. Kundaliinijoogaa emme suosittele alle 16-vuotiaalle. Nuorille suosittelemme ilmajoogaa, dynaamista/yinjoogaa, vahvistavaa joogaa ja jooga- ja lempeä jooga -tunteja.

Liiku-laihdu-kaunistu jooga

Liiku-laihdu-kaunistu jooga tuo elämääsi voimaa ja notkeutta ja rakastetussa kehossasi asuu tasapainoinen mieli. Asennoissa on sopivasti fyysistä haastetta sisäistä ääntä kuunnellen ja välillä jopa mantraa toistaen. Jooga vahvistaa, hellii ja huoltaa monin tavoin, tunti sopii sinulle, mikäli pidät fyysisesti haastavammista liikkeistä ja liikeyhdistelmistä.

Ilmajooga

Ilmajoogatunnilla harjoitus tehdään osittain katosta roikkuvan trikooliinan varassa. Ilmajoogaliina tukee kehoa kokonaisvaltaisesti keventäen nivelten kuormitusta. Pää alaspäin tehdyt harjoitteet eli inversiot vapauttavat niska-hartiaseudun jännitteitä ja venyttävät selkärankaa lempeän tehokkaasti. Samalla myös keskivartalon syvät lihakset aktivoituvat kuin huomaamatta kannattelemaan kehoa.

Pukeudu vähintään polvitaipeet peittäviin joustaviin housuihin sekä urheiluun sopivaan paitaan, joka peittää kainalot. Voit käyttää tunnilla sukkia tai olla paljain jaloin. Kaikki korut ja terävät yksityiskohdat vaatteissa ovat ehdottomasti kiellettyjä.

Dynaaminen + Yinjooga

Jooga-asanasta toiseen voidaan siirtyä monella eri tavalla. Tunnin dynaamisen osuuden aikana pyritään liikkeen virtaan kehon ja hengityksen oman rytmin ehdoilla ja ohjaamana. Dynaaminen lihastyö, venytys ja rauhallisesti vaihtuvat asennot kehittävät monipuolisesti voimaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja mieltä. Dynaaminen osuus kestää noin 30-40 minuuttia ja rauhallinen yinjoogaosuus (katso kuvaus alempaa) päättää tunnin.

Jooga:

Ensikertalaisille sekä edistyneille joogeille sopiva tunti koostuu kehoa vahvistavista ja venyttävistä klassisista asanoista ja dynaamisista asanasarjoista. Kaikille sopivan hatha-joogan liikkeet tehdään rauhallisesti oman hengityksen tahtiin. Olennaista on löytää yhteys oman hengityksen ja liikkeen välillä kehoa kuunnellen, ei niinkään tiettyyn asentoon taipuminen. Useimmat kokevat tunnin rentouttavana ja palauttavana, koska harjoituksen aikana keho ja mieli palautuvat lähemmäs luonnollista levollisuuden tilaa.

Lempeä jooga:
Lempeä jooga -tunti perustuu Swami Sivanandan kehittämään tyylisuuntaan. Tunneilla asennot ja asentosarjat parantavat ja kehittävät kehon ja mielen koordinaatiota ja kehittävät sisäistä tietoisuutta itsestäsi. Tyypillisesti chakrat (kehon energiakeskukset) käydään läpi klassisten asanoiden (paikallaan pysyvä miellyttävä asento) mukaisesti ylhäältä alas päin. Tunti vahvistaa ja avaa kehoa sopivasti ja liikkeet ja asennot voi tehdä lempeästi, kehoa kuunnellen.
Selkäjooga:
Selkäjoogatunnilla tehdään rauhalliseen tahtiin dynaamisia ja staattisia hathajoogaharjoitteita ja painopiste on selkää ja niskaa hoitavissa ja kuntouttavissa sekä ryhtiä korjaavissa asanoissa. Näihin yhdistetään rentouttava hengitys ja liikkeen/asennon tietoinen itsesäätely. Tunti sopii erityisen hyvin sinulle jos teet istumatyötä. Lämmin, joustava vaatetus.
Kundaliinijooga:
Kundaliini tarkoittaa sielun energiaa ja luovaa voimaa. Kundalinijoogan tekniikat puhdistavat, avaavat ja vahvistavat kehoa, erityisesti hermostoa ja meridiaanijärjestelmää siten, että voimme ottaa hallitusti ja viisaasti käyttöömme tämän puhtaan ja voimakkaan energian. Jokainen tunti alkaa virittäytymisellä eli aloitusmantralla jatkuen hengitysharjoituksilla, kriyalla (asana) ja meditaatiolla. Kundalinijooga vahvistaa hermostoa, tasapainottaa rauhastoimintaa, aktivoi vahvasti intuitiota, auttaa kontrolloimaan tunnetiloja ja mieltä, opettaa elämään tietoisesti ja läsnä tässä hetkessä sekä kasvattaa itseluottamusta ja -tuntemusta.
Keskiviikon tunnin aiheena ovat chakrat.
Pilates:
Pilateksessa on tavoitteena terve, vahva ja notkea tukiranka. Menetelmä perustuu tehokkaaseen vartalon tukilihasten harjoitteluun ja oikeaan hengitystekniikkaan ja niiden yhdistämiseen. Mielipaikan Pilates-tunti on perus-Pilatesta ja pyrimme mahdollisimman henkilökohtaiseen ohjaamiseen.
Vahvistava jooga:
Vahvistava jooga tuo elämääsi voimaa ja notkeutta ja vahvistuvassa kehossa asuu tasapainoinen mieli. Sopivasti itseään haastaen arjen kiireet unohtuvat harjoituksen aikana. Jooga vahvistaa, hellii ja huoltaa monin tavoin, tunti sopii sinulle, jos pidät fyysisesti haastavista liikkeistä ja liikeyhdistelmistä.
Rento jooga:

Miellyttävä tunti sisältää hengitysharjoituksen, rauhallisia asanoita koko kehon huomioiden, rentoutuksen ja meditaation. Tietoinen läsnäolo ja harkitut liikkeet ja asennot  luovat kokonaisvaltaisesti ihanan ja miellyttävän kokonaisuuden, jonka päämääränä on luoda sekä keholle että mielelle harmonia ja tasapaino.

Se tekee kehostasi joustavamman ja voimakkaamman, mutta myös auttaa sinua keskittymään ja rauhoittumaan.

Yinjooga:
Yinjoogassa keskitytään lihasten venyttämisen lisäksi erityisesti sidekudosten venyttämiseen ja vahvistamiseen. Harjoituksessa keskitytään oman kehon tuntemuksien kuunteluun ja hengityksen tarkkailuun. Yinjooga pohjautuu kiinalaisiin kehonharjoituksiin ja joogaanLiikkeet vaikuttavat kehossa alueisiin, joissa on eniten sidekudosta – selkärankaan ja selän lihaksiin, lantion seutuun, sekä liikuntaelimiin (kädet ja jalat). Yinjooga on rauhallista, paikalla oloon keskittyvää joogaa, jossa avataan paljon lantion ja alaselän aluetta. Sidekudokset tarvitsevat aikaa venyäkseen ja sen takia asennoissa ollaan useita minuutteja. Erittäin tärkeätä on, että lihakset voivat olla täysin rentoja näissä pitkäkestoisissa venytyksissä. Mitä vähemmän liikutamme lannerankaa ja selkäämme, sen jäykemmiksi ne käyvät. Lannerangan jäykkyydet puolestaan heijastuvat koko kehon liikeratoihin. Irti päästäminen niin kehon kuin mielenkin osalta on olennainen osa Yinjoogaa.
Gong:

Äänimalja- ja gong rentoutuksessa pääset rentoutumaan hetkeen sointujen kauniissa äänimaailmassa. Saat olla ja rentoutua tunnin viihtyisässä Mielipaikassa lattialla viltin ja lämpölamppujen alla.

Äänimaljojen ja gongin kaunis sointi johdattelee syvän rentouden tilaan, unen rajamaille. Äänimaljarentoutuksen sanotaankin vastaavan jopa kolmen tunnin unia! Eri äänitaajuudet vaikuttavat myös kehoon mm. hermostoon ja voivat tuntua luita myöden fyysisesti rentoutuksen aikana helpottaen päivän aikana tulleita jännityksiä. Rentoutuksessa purkautuu stressi ja parasympaattinen hermosto aktivoituu ääniaaltojen vaikutuksesta, joten sinun ei itse tarvitse tehdä mitään. Vain olla ja nauttia.

Pukeudu lämpimästi ja mukavasti ja tule mukaan nauttimaan itsestäsi.

Mieli-Qi gong:

Mielipaikan uusi Mieli-qi gong

Tämä on harjoitus, joka yhdistelee seisten tehtävää meditaatiota ja hallittuja ja helliä hitaita liikkeitä, jotka tehdään rauhallisen hengityksen tahtiin. Tunti vahvistaa fyysistä, psyykkistä ja henkistä terveyttä.

Suoritettavat liikkeet tehdään pääasiassa seisaaltaan ja ne koordinoidaan yhdessä hengityksen kanssa. Kehon energioita kanavoidaan meridiaanien lävitse. Täten vahvistetaan ja pidetään huolta ruumiin eli qin kunnosta. Mieli-qi gong- tunti sisältää juuri näitä seisoen suoritettavia liike- ja hengitysharjoituksia, ja pitää sisällään myös pidemmän rentoutuksen.

Vinkkejä ja suosituksia:

Jos nautit hieman pitemmästä rentoutuksesta: yinjooga, jooga, lempeä jooga, kundaliinijooga, selkäjooga 75, rento jooga

Kehoa mukavasti vahvistavia tunteja: vahvistava jooga, dynaaminen/yinjooga ilmajooga, joogapilates, pilates, jooga

Jos pohdit, mikä tunti sinulle sopisi, mille vain tunnille voi tulla ja lämpimästi suosittelemme kokeilemaan selkäjoogaa.