Tuntikuvaukset

Ikäsuositus tunneillemme on vähintään 14 v. Kundaliinijoogaa emme suosittele alle 16-vuotiaalle. Nuorille suosittelemme ilmajoogaa, dynaamista/yinjoogaa, vahvistavaa joogaa ja jooga- ja lempeä jooga -tunteja.

Ilmajooga

Ilmajoogatunnilla harjoitus tehdään osittain katosta roikkuvan trikooliinan varassa. Ilmajoogaliina tukee kehoa kokonaisvaltaisesti keventäen nivelten kuormitusta. Pää alaspäin tehdyt harjoitteet eli inversiot vapauttavat niska-hartiaseudun jännitteitä ja venyttävät selkärankaa lempeän tehokkaasti. Samalla myös keskivartalon syvät lihakset aktivoituvat kuin huomaamatta kannattelemaan kehoa.

Pukeudu vähintään polvitaipeet peittäviin joustaviin housuihin sekä urheiluun sopivaan paitaan, joka peittää kainalot. Voit käyttää tunnilla sukkia tai olla paljain jaloin. Kaikki korut ja terävät yksityiskohdat vaatteissa ovat ehdottomasti kiellettyjä.

Dynaaminen + Yinjooga

Jooga-asanasta toiseen voidaan siirtyä monella eri tavalla. Tunnin dynaamisen osuuden aikana pyritään liikkeen virtaan kehon ja hengityksen oman rytmin ehdoilla ja ohjaamana. Dynaaminen lihastyö, venytys ja rauhallisesti vaihtuvat asennot kehittävät monipuolisesti voimaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja mieltä. Dynaaminen osuus kestää noin 30-40 minuuttia ja rauhallinen yinjoogaosuus (katso kuvaus alempaa) päättää tunnin.

Jooga:

Ensikertalaisille sekä edistyneille joogeille sopiva tunti koostuu kehoa vahvistavista ja venyttävistä klassisista asanoista ja dynaamisista asanasarjoista. Kaikille sopivan hatha-joogan liikkeet tehdään rauhallisesti oman hengityksen tahtiin. Olennaista on löytää yhteys oman hengityksen ja liikkeen välillä kehoa kuunnellen, ei niinkään tiettyyn asentoon taipuminen. Useimmat kokevat tunnin rentouttavana ja palauttavana, koska harjoituksen aikana keho ja mieli palautuvat lähemmäs luonnollista levollisuuden tilaa.

Lempeä jooga:
Lempeä jooga -tunti perustuu Swami Sivanandan kehittämään tyylisuuntaan. Tunneilla asennot ja asentosarjat parantavat ja kehittävät kehon ja mielen koordinaatiota ja kehittävät sisäistä tietoisuutta itsestäsi. Tyypillisesti chakrat (kehon energiakeskukset) käydään läpi klassisten asanoiden (paikallaan pysyvä miellyttävä asento) mukaisesti ylhäältä alas päin. Tunti vahvistaa ja avaa kehoa sopivasti ja liikkeet ja asennot voi tehdä lempeästi, kehoa kuunnellen.
Selkäjooga:
Selkäjoogatunnilla tehdään rauhalliseen tahtiin dynaamisia ja staattisia hathajoogaharjoitteita ja painopiste on selkää ja niskaa hoitavissa ja kuntouttavissa sekä ryhtiä korjaavissa asanoissa. Näihin yhdistetään rentouttava hengitys ja liikkeen/asennon tietoinen itsesäätely. Tunti sopii erityisen hyvin sinulle jos teet istumatyötä. Lämmin, joustava vaatetus.
Kundaliinijooga:
Kundaliini tarkoittaa sielun energiaa ja luovaa voimaa. Kundalinijoogan tekniikat puhdistavat, avaavat ja vahvistavat kehoa, erityisesti hermostoa ja meridiaanijärjestelmää siten, että voimme ottaa hallitusti ja viisaasti käyttöömme tämän puhtaan ja voimakkaan energian. Jokainen tunti alkaa virittäytymisellä eli aloitusmantralla jatkuen hengitysharjoituksilla, kriyalla (asana) ja meditaatiolla. Kundalinijooga vahvistaa hermostoa, tasapainottaa rauhastoimintaa, aktivoi vahvasti intuitiota, auttaa kontrolloimaan tunnetiloja ja mieltä, opettaa elämään tietoisesti ja läsnä tässä hetkessä sekä kasvattaa itseluottamusta ja -tuntemusta.
Keskiviikon tunnin aiheena ovat chakrat.
Pilates:
Pilateksessa on tavoitteena terve, vahva ja notkea tukiranka. Menetelmä perustuu tehokkaaseen vartalon tukilihasten harjoitteluun ja oikeaan hengitystekniikkaan ja niiden yhdistämiseen. Mielipaikan Pilates-tunti on perus-Pilatesta ja pyrimme mahdollisimman henkilökohtaiseen ohjaamiseen.
Vahvistava jooga:
Vahvistava jooga tuo elämääsi voimaa ja notkeutta ja vahvistuvassa kehossa asuu tasapainoinen mieli. Sopivasti itseään haastaen arjen kiireet unohtuvat harjoituksen aikana. Jooga vahvistaa, hellii ja huoltaa monin tavoin, tunti sopii sinulle, jos pidät fyysisesti haastavista liikkeistä ja liikeyhdistelmistä.
Les Mills BODYBALANCE®:
BodyBalancessa yhdistyvät jouhevasti Jooga, Tai Chi ja Pilates. Se tekee kehostasi joustavamman ja voimakkaamman, mutta myös auttaa sinua keskittymään ja rauhoittumaan. Hallittu hengitystekniikka, keskittyminen ja harkitut, ohjatut liikesarjat, liikkeet ja asennot yhdessä musiikin kanssa luovat holistisen harjoituksen, jonka päämääränä on luoda sekä keholle että mielelle harmonia ja tasapaino.
Yinjooga:
Yinjoogassa keskitytään lihasten venyttämisen lisäksi erityisesti sidekudosten venyttämiseen ja vahvistamiseen. Harjoituksessa keskitytään oman kehon tuntemuksien kuunteluun ja hengityksen tarkkailuun. Yinjooga pohjautuu kiinalaisiin kehonharjoituksiin ja joogaanLiikkeet vaikuttavat kehossa alueisiin, joissa on eniten sidekudosta – selkärankaan ja selän lihaksiin, lantion seutuun, sekä liikuntaelimiin (kädet ja jalat). Yinjooga on rauhallista, paikalla oloon keskittyvää joogaa, jossa avataan paljon lantion ja alaselän aluetta. Sidekudokset tarvitsevat aikaa venyäkseen ja sen takia asennoissa ollaan useita minuutteja. Erittäin tärkeätä on, että lihakset voivat olla täysin rentoja näissä pitkäkestoisissa venytyksissä. Mitä vähemmän liikutamme lannerankaa ja selkäämme, sen jäykemmiksi ne käyvät. Lannerangan jäykkyydet puolestaan heijastuvat koko kehon liikeratoihin. Irti päästäminen niin kehon kuin mielenkin osalta on olennainen osa Yinjoogaa.
Virtaava jooga:
Jooga-asanasta toiseen voidaan siirtyä monella eri tavalla. Virtaava jooga -tunnilla pyritään jatkuvaan liikkeen virtaan kehon ja hengityksen oman rytmin ehdoilla ja ohjaamana. Dynaaminen lihastyö, venytys ja virtana vaihtuvat asanat haastavat positiivisella tavalla kehon ja mielen. Tunti sopii sinulle, jos pidät fyysisesti haastavista liikkeistä ja liikeyhdistelmistä. Dynaaminen harjoitus kehittää monipuolisesti voimaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja mieltä.
Unelmointijooga:
Unelmointijoogassa keskitytään vahvasti oman kehon tuntemuksien kuunteluun ja hengityksen tarkkailuun. Tunti on läsnäoloa korostava meditatiivinen harjoitus, vastakohta sille kaikelle suorittamiselle, mistä päivämme täyttyvät.  Yin jooga -tyylinen Unelmointijooga on rauhallista, paikalla oloon keskittyvää joogaa ja yhdessä asennossa ollaan suhteellisen kauan. Kehoa ja mieltä hoidetaan positiivisten ajatusten kautta yhdistäen niitä positiivisiin tunteisiin.
Ukkojooga:
Jäykkä mutta kankea? Eipä kauaa. Erityisesti miesten anatomiset erityispiirteet huomioiden suunniteltu tunti ottaa huomioon myös mahdollisen notkeusvajeen. Asennot  ja sarjat ovat tehokkaita mutta niihin pääsemiseksi ei tarvi olla valmiiksi huippunotkea. Unohda kiire hetkeksi ja huolla kehoa ja mieltä Ukkojoogatunnilla. Tunnin jälkeen olo on kevyt ja askel joustava kuin pantterilla.
Lempeä venyttely:
Venyttely on lihasten pituuden lisäämistä ja palauttamista erilaisten liikkeiden avulla. Päivittäinen venyttely on tärkeä osa lihashuoltoa. Työskennellessään lihas supistuu ja voidakseen toimia toistuvasti täydellä teholla se tarvii venyttelyä. Tunnilla saatetaan myös käyttää välineitä apuna.