Joogan positiivisia vaikutuksia

Tuli mieleeni; tiesitkö että, joogan positiivisiin vaikutuksiin kuuluu esimerkiksi stressitasojen madaltaminen. Erityisesti meditointi auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan unen laatua sekä helpottaa nukahtamista. Lisäksi jooga auttaa paremman vastustuskyvyn saavuttamisessa ja korkean verenpaineen alentamisessa. Kehon fyysisten ja henkisten vaivojen hoitaminen, sekä niiden välttäminen johtavat lopulta kehon ja mielen tasapainon saavuttamiseen.

Olen saanut joogan avulla selkäni kivuttomaksi, kun ymmärsin tunteiden ja kehon yhteyden. Käsittelemättömät tunteet esim. pelko ja viha kertyivät minulla selkään. Selkä oli välillä niin kipeä, etten juuri pystynyt istumaan. Automatkatkin piti suunnitella  niin, että istumista tulisi maksimissaan 30 minuuttia. Kun tunteet käsittelemisen jälkeen lähtivät purkautumaan, selkäkipu hävisi. Tähän auttoi tunteiden käsittely ja kehon huoltaminen joogalla. 

Sanotaan, että kaikki mitä kohtaamme elämämme aikana jää  meille soluihin, kunnes olemme valmiita käsittelemään ne. Joogaharjoitukset jo itsessään nostavat käsittelemättömiä asioita ja tunteita ylös päin, osa hioutuu pois melkein itsestään, osasta asioista saattaa tulla outoa kipuilua kehoon, esimerkiksi vuosien takainen polvikipu saattaa palata. Mutta se voi olla vain merkki siitä, että se asia, esimerkiksi pelon tunne on valmiina käsittelyyn ja käsittelyn jälkeen valmiina poistumaan kehosta. Uskonkin, että useimmat kivut johtuvat siis tukkeutuneista tunteista.

Jooga ja meditointi ovat minusta parasta läsnäoloharjoitusta, mitä voi olla. Kaikki on jo meissä ja kaikki lähtee itsestä.